Bange

Metakognitiv terapi

ved certificeret og eksamineret neokognitiv  Psykoterapeut, MPF, Lena Torvin.

Måske du tænker: Jeg er et dårligt menneske, andre kan ikke lide mig osv.

Du har et valg. Forestil dig at du er buschauffør og alle i bussen siger du skal dreje til venstre. Kan du så i stedet vælge at dreje til højre? Kan du sige til dig selv, at du tager en tår af et glas vand, men lader glasset stå? Er der kun en sandhed i forhold til dit selvbillede? Eller kan du vælge at have fokus på andre sandheder, så eventuelt ubehag mindskes? Svaret er ja!

Det kan metakognitiv terapi hjælpe med. Mange mennesker lever med komplekse problemstillinger og lever et langt liv med en overbevisning om at livet er hårdt, og de har et ringe selvbillede. De har måske problemer med angst, depression, stress, selvværd, PTSD mm.

Mange går i terapi i mange år for at lære at håndtere disse komplekse problemstillinger, ofte med det resultat at de fastholder sig selv i et negativt selvbillede, således at de konstant er på vagt for at kunne forberede sig på eventuelle trusler.

Der findes mange forskellige terapiformer og du er sikkert stødt på begreber som kognitiv behandling og adfærds terapi. Disse terapiformer er effektive på hver deres måde.
Men da den Metakognitive psykoterapi ikke går ind i indhold af tankerne, følelserne eller de kropslige fornemmelser, adskiller den sig fra andre terapiformer og er på den måde både skånsom og langtidsvirkende.

Den metakognitive metode går i sin enkelthed ud på at komplekse problemstillinger kræver enkle løsninger. I terapien kigger vi på tankeprocesser og adfærdsstrategier, dvs. vi går ikke ind i indholdet af problemstillingerne, men håndteringen af tankerne, hvorfor terapien er meget mere skånsom end andre former - og det virker!

Gennem terapien lærer du, at din opmærksomhed er fleksibel. Du lærer at tanker, illusioner og følelser går over af sig selv, og du derfor ikke behøver at gøre noget ved dem. Du lærer at tanker, illusioner og følelser ikke er en del af vores kerne, dvs. uanset hvad du har af tanker mv., siger det ikke noget om, hvem du er.

Metakognitiv terapi kan foregå en-til-en eller i mindre grupper - læs herunder om Gruppeforløb.

Behandlinger

Metakognitiv terapi er en skånsombehandlingsform og kan bruges ved mange psykiske lidelser. 
Herunder er  de mest gænges problemstillinger, men kontakt mig endelig for at høre om det også kan hjælpe dig i din situation.

Mistrivsel

Vender og drejer du alle situationer og overtænker alt, så du ikke trives? Bekymringstanker fører til mistrivsel. Med de rette redskaber kan du lærer at håndtere dine bekymringer.

Læs mere

Stress

Ikke alle bliver syge med stress, men når vi bliver syge, er det fordi, vi selv er med til at vedligeholde uhensigtsmæssige mentale og adfærdsmæssige strategier. Vi sætter en "trusselmonitor" op i vores adfærd.

Læs mere

Angst

Angst har mange ansigter, men er for mange meget invaliderende. Mange kæmper for at komme dette til livs. De bruger strategier som dulmen og regulering eller beroligelse - måske endda flugt og isolation.

Læs mere

Kontakt

Ring eller send mig en besked 
- og jeg kontakter dig til en uforpligtende samtale.

Lena Torvin

Dækker hele region Midtjylland

Tlf.: 9154 5434

lena.torvin@outlook.com

CVR: 36358742