Udfordret

ACT-baseret terapi

ACT – Acceptance and Commitment Therapy – er en evidensbaseret adfærdsterapi, hvor vi arbejder ud fra en sundhedsmodel og ikke en sygdomsmodel, da udgangspunktet i ACT er normalitet. Det er normalt ikke altid, at kan være 100% lykkelig og vi til tider har både smertefulde tanker og følelser. 

ACT handler kort fortalt om at handle i retning af vores værdier, samtidig med vi reducerer indflydelsen og styrken af smertefulde tanker og følelser.

ACT bruges til at afhjælpe stress, præstationsangst, social angst, depression.

Hvad er ACT - Acceptance and Commitment Therapy?

ACT – Acceptance and Commitment Therapy – en evidensbaseret adfærdsterapi.

ACT kort fortalt handler om:·       
At handle i retning af vores værdier, samtidig med vi reducerer indflydelsen og styrken af smertefulde tanker og følelser.

Med det menes, at livet er både godt og svært – både glædesfyldt og med fortvivlelse. Det betyder, at det er svært at være 100 % lykkelig hele tiden. 

Forestil dig at du skal giftes – en lykkelig dag fyldt med glæde. Pludselig kommer du til at tænke på at din far ikke er her mere, så han ikke kan følge dig op af gulvet. 

Dette er et eksempel på, at vores hjerne hele tiden skifter. Dette er normalt! Det samme er følelser. Mennesket er ikke så gode til at håndtere de smertefulde tanker og følelser. Dette til trods for at alle følelser er normale og mange er ubehagelige. Vi responderer ofte på det med destruktiv adfærd - for at få det til at gå væk. Effekten er vi får det bedre – på den korte bane! 

Det er det en normal hjerne gør! Hvis effekten udeblev, ville vi jo gøre noget andet!

ACT arbejder udfra en sundhedsmodel og ikke en sygdomsmodel, da udgangspunktet i ACT er normalitet

Kontakt

Ring eller send mig en besked 
- og jeg kontakter dig til en uforpligtende samtale.

Lena Torvin

Dækker hele region Midtjylland

Tlf.: 9154 5434

lena.torvin@outlook.com

CVR: 36358742